De nieuwe toekomst: Hybride evenementen

De pandemie heeft de evenementenbranche de afgelopen jaren niet goed gedaan, wat nu? Veel evenementen werden geschrapt. Een voordeel was de technologie van nu het mogelijk kon maken zodat er toch iets door kon gaan, zo ook wij bij Bridge Virtual Events. Tijdens de pandemie hebben we regelmatig een virtueel evenement mogen creëren. Gelukkig gaan we steeds meer terug naar het ‘normaal’. Nu is er een nieuwe toekomst: hybride evenementen.

Wat is een hybride event?

Bij hybride evenementen is het mogelijk om een evenement fysiek bij te wonen of online. Het publiek wat niet in de gelegenheid is om naar de locatie te komen, kan dan toch het evenement bijwonen. Het publiek wat kan komen naar de locatie kan komen. Fysiek geeft vaak toch net een andere beleving.

Interactie

Bij een online/ virtueel evenement is het extra belangrijk dat de interactie met het publiek goed loopt zodat de ‘kijker’ zijn/haar aandacht niet verliest. Bij een virtueel evenement kan het online publiek niet alleen een rondleiding doen, maar ook per stand kijken. Bij een fysiek evenement is de interactie vaak al goed genoeg.

Nationaal & internationaal

Mocht je internationale klanten hebben is hybride evenementen perfect. Iedereen is druk en zo wordt de drempel lager om naar jouw evenement te gaan. En het publiek wat wel nationaal is kun je fysiek uitnodigen om ze zo een top beleving te geven. Want een fysiek evenement is toch vaak een net wat andere beleving dan online.

Als de pandemie ons iets heeft geleerd is het makkelijker maken van fysieke dingen die onder andere ook online kunnen. Zo is er voor je publiek te keuze hoe ze het evenement graag willen bijwonen.

Bij Bridge virtual events staan we altijd voor u klaar en bespreken graag de opties voor uw evenement. Lees meer hierover in ons blog ‘waarom een virtueel evenement organiseren‘ of neem contact met ons op.