Virtuele congressen

Een virtueel congres organiseren waarbij bezoekers het idee hebben alsof ze bij een fysiek congres aanwezig zijn?

Hoe kan ik een online virtueel congres bezoeken?

Door te klikken op een link wordt de online omgeving van het virtuele congres geladen. U kunt op uw computer door het congresgebouw bewegen door gebruik te maken van de pijltjes op uw toetsenbord. Ook is het mogelijk om op de virtuele congresplattegrond een keuze te maken uit de lezingenzalen of de virtuele congresstands bezoeken. In de stands van de congressponsoren kunt u product presentaties bekijken, via Zoom of Microsoft teams spreken met exposanten of via contactpagina’s afspraken maken of productinformatie aanvragen. Als u de lezingen zalen bezoekt kijkt u mee op het projectiescherm naar de presentaties van de sprekers, of u neemt actief deel via Microsoft Teams.

Waarom gebruik maken van een virtueel congres.

Als een fysiek bezoek aan een congres niet mogelijk is, dan is een online virtueel congres een oplossing. Ook een hybride congres is mogelijk. Een hybride congres is een live event gecombineerd met een online event.

De lezingen van een virtueel of hybride congres zijn na afloop ook On Demand te bekijken. Een online congres is op elk gewenst tijdstip voor bezoekers bereikbaar vanaf thuis of kantoor dat resulteert in meer bezoekers. Voorafgaande aan het congres, kan de digitale omgeving als teaser worden ingezet. Doordat het online congres vooraf te bezoeken is, kan de bezoeker van het fysieke congres zich vooraf oriënteren over inhoud van de lezingen en stands op de expo om te bepalen welke lezingen en stands ze willen bezoeken.

Na het congres kunnen online en fysieke bezoekers terug kijken in de online omgeving om een gemiste lezing on demand terug te kijken of een verdiepend onderzoek op postersessie, studies of nieuwe producten te doen.

Zoekt u standaard stands voor uw virtuele of hybride congres?

Bent u op zoek naar duurzame stands met een open karakter en goede upselling mogelijkheden voor een eigen identiteit van uw exposanten.

Bezoek dan onze online showroom met standaard stands in virtual reality. De stands zijn perfect inzetbaar voor 1,5 meter events en online (medische) congressen. Wij ontwerpen en realiseren de online expositieplattegrond en de virtuele standbouw.

Bent u op zoek naar een leverancier van standbouw en techniek voor uw congres of beurs? Bridge Virtual Events helpt graag!

Vraag een offerte aan voor een virtueel congres.

Al ruim 30 jaar verzorgen wij congressen. Een belangrijk deel bestaat uit de audiovisuele techniek, maar ook signing, expotechniek en standbouw behoren tot onze expertise. In 2008 verzorgde het team van Bridge de eerste livestreams en sinds 2017 is onze service uitgebreid met virtual reality ontwerpen. In 2020 werd de eerste online virtuele beurs georganiseerd.  Veel ervaring met oog voor details en altijd op de hoogte van de nieuwste technieken. Al deze kennis en de passie om voor elke klant een inspirerend congres te willen realiseren maakt het verschil.

Daagt u ons uit voor de realisatie van uw online congres?
Congres in virtual reality
Virtueel congres door bridge
Opname studio

Bewuste materiaalkeuzes

Een duurzaam congres begint bij advies, ontwerp en de daarbij gekozen materialen.

Door gebruik te maken van duurzame materialen en modulaire decor- en stand materialen kunnen wij stellen dat een duurzaam congres de standaard is bij Bridge Event Facilities. Het materiaal wat niet opnieuw ingezet kan worden is minder dan 5 % van de totale hoeveelheid ingezet materiaal. Daarbij kunnen wij garanderen dat al dit materiaal gerecycled kan worden. We zorgen zelf voor afval scheiding en zorgen doorgaans zelf voor afvoeren van de materialen naar een zorgvuldig geselecteerde groep afval verwerkers, zodat recyclen gegarandeerd is. Onze ontwerpen zijn geschikt voor online congressen en digitale congressen.  Zoekt u een stand ontwerp met maximaal exposure voor hybride events? Neem contact met ons op!

De mogelijkheden in het virtuele congres

Wat is er mogelijk bij een virtueel of hybride congres.

Met spoed een  Virtueel congres nodig, geen probleem, we hebben veel basis elementen “klaar staan” voor integratie in uw event. Virtuele stands, virtuele congres decors maar ook congres settings, cateringpleinen en digitale posterborden zijn mogelijk.

Virtuele sponsorstands

Snel contact tussen bezoekers en exposanten kan via links naar contactpagina’s of links met zoom of Microsoft teams. Ook het integreren van links naar YouTube video’s of het bekijken van digitale brochures is geen probleem. Wilt u een video presentatie laten opnemen? kijk eens naar de mogelijkheden in onze virtuele event studio.

Heeft u een corparate movie of een PowerPoint presentatie? Geen probleem die kunnen we monteren in het virtuele LCD scherm of de LED Wall in het VR ontwerp van uw stand, beurs of congres.  Klik voor een standontwerp met LED wall:

direct contact met exposanten.

het virtuele sponsorplein kunt u direct in contact komen met exposanten via een Zoom of Microsoft teams link. Wilt u interactief deelnemen aan de kennis sessies of lezingen dan kunt u inloggen op een Teams meeting en vragen stellen via chat. Ook kan de moderator ervoor kiezen om vragen live in beeld te laten stellen.

Hi-Tech of Basic congres

Een basic podium setting of een high-tech congres decor met LED wall integratie? Het kan allemaal in de Virtual Congress designs.
In de online versie is een speciaal virtueel congres decor veel budget vriendelijker.

Op zoek naar een high tech decor voor een congres?

Van Theateropstelling tot Lagerhuissetting. Welke setting u ook kiest, wij kunnen dit snel realiseren binnen de virtuele omgeving.

Al ruim 30 jaar faciliteren wij kleine en grote congressen. Door deze ervaring kunnen we stellen dat we de nodige expertise hebben opgebouwd. Wilt u meer weten over hoe wij onze kennis met u delen om te zorgen voor een inspirerend congres? kijk dan op onze congrespagina.

 Bridge Event Facilities heeft duurzaamheid hoog in het vaandel

Groene energie

Door onze modulaire standbouw systemen, gebruiken we geen machines voor productie van stands. In ons kantoor en magazijnen maken we gebruik van de hernieuwbare energie van Peter van Roij (Hout Industrie Schijndel) duurzaam opgewekt en lokaal!

Duurzame verpakkingen

We maken veelvuldig gebruik van flightcases of andere duurzame, recyclebare verpakkingen. Zo voorkomen we beschadigingen en zijn we milieubewust bezig. Met oog voor de ideale maatvoering “trucksize” om zo efficient mogelijk te kunnen laden.

Milieuvriendelijk transport

Voor transport maken we gebruik van eigen milieuvriendelijke voertuigen. Combineren we transport ritten om CO2 te besparen. Op een veilige en kosten efficiënte manier.

Afval scheiden bij de bron

Om een optimale duurzaamheid te garanderen, verzamelen en scheiden wij het afval op locatie. Alle door ons ingezette materialen zijn recyclebaar, maar worden op veel congressen veelvuldig bij het restafval gegooid. Wij garanderen een uitgekiende restafval stroom waardoor er minder dan 1 % restafval ontstaat.

René Verbruggen, Eigenaar Bridge Event Facilities

Persoonlijk advies nodig?

Bridge Event Facilities is gevestigd in het Brabantse Schijndel. Drijvende kracht achter het veelzijdige bedrijf is algemeen directeur René Verbruggen. Zoals u zich voor kunt stellen is de technische ondersteuning van een evenement vrijwel nooit het werk van één persoon, maar van een heel team. Bij Bridge Event Facilities doen we dit al 30 jaar; samen zorgen we voor het allerbeste resultaat.